dilluns, 2 de juliol del 2012

La desintegració espanyola


L'Estat espanyol presumeix de ser clarament integrador dins la Unió Europea, però això és la gran mentida.

La setmana passada vaig estar a Brussel·les, i vaig tenir la gran oportunitat de conèixer de primera mà el que aquí se'ns vol amagar des dels mitjans de comunicació. El que és l'Estat espanyol a la Unió Europea.

Per posar un exemple clar faré referència a la Patent Única Europea que aquesta setmana es votarà en Sessió plenària a Estrasburg. Aquesta patent tracta d'unificar les oficines dels 27, amb seu a Paris, i posar totes les facilitats possibles per l'augment de registres, estar directament registrada a Europa. Amb això s'aconsegueix integrar a la Unió el que ara era competència de cada Estat. Això volia dir que en un altre EEMM es podia patentar la teva aplicació industrial. Ara això no passaria, i dic passaria perquè si l'Estat espanyol no hi vota a favor, serà l'únic soci que tindrà una patent encara estatal, mentre els altres 26 ja estan en un altre món, un món real.
Per tal de reduir costos, la Unió ha proposat que l'Oficina europea d'Harmonització del Mercat Interior, amb seu a Alacant (València), redueixi les llengües oficials a 3; alemany, anglès i francès. La delegació espanyola que hi vota en contra, al·lega la discriminació lingüística que patiria el castellà. Crec recordar que el català, llengua en milions de parlants a Europa, està vetada al parlament Europeu pel "NO" rotund de PP-PSOE.

Però el motiu pel qual es retallen dues llengües a la OACI no és més que econòmic. Un motiu que sembla que els espanyols no entenen. No veuen que la llengua del futur no és l'espanyol.

Sembla mentida com els interessos europeus, els interessos de 500 milions de ciutadans, no són res davant el castellà.

No entenc la manera de fer del PPSOE, una manera de desintegrar-se d'Europa.

Aquesta setmana presenciarem l'inici de l'Europa de les dues velocitats; la dels 26 a anys llum i la de l'Estat espanyol que, un cop més, es desmarca de la realitat per fer la seva. No puc deixar passar recordar que junt amb Xipre, Grècia, Eslovàquia i Romania són els 5 únics que no reconeixen Kosovo com a Estat de ple Dret.

Un cop més a la cua de la Unió, a la cua de la realitat i en un món paral·lel format per les dues forces polítiques que només es miren entre ells; PSOE i PP

1 comentari: